Coronavirus in de kantines

Voor sportkantines gelden de regels voor de horeca.


Gasten in de horeca en bij evenementen moeten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Daarnaast vindt er altijd een reservering en gezondheidscheck plaats. Horecagelegenheden zijn verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren.

Regels voor de horeca
Welke regels gelden er voor de horeca?

In restaurants, cafés en op het terras, binnen en buiten, houden gasten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit 1 huishouden komen), hebben ze een vaste zitplaats en leven ze hygiënemaatregelen na.  In de horeca is het verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Gasten registreren zich op vrijwillige basis. Als een gast hiervoor geen toestemming wil geven, kan de toegang tot de horeca niet worden geweigerd. Als de gegevens met toestemming van de gast worden geregistreerd, zullen die na 14 dagen  worden vernietigd.
​De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven.


Hoeveel gasten mag een restaurant, café of terras ontvangen?

De belangrijkste regels zijn dat gasten 1,5 meter afstand van elkaar kunnen bewaren en een zitplaats hebben. 


Welke regels gelden er voor afhalen in de horeca?

Uiteraard moet er bij afhalen van consumpties aan de bar worden voldaan aan de basisregels. Bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden.

In de kantine en op het terras staat het meubilair opgesteld volgens de coronaregels. Het is niet de bedoeling deze op een andere plaats neer te zetten, c.q. de opstelling te veranderen.