Nieuws

AED's op sportparken

AED's op sportparken

Hijken/Hooghalen – HHCombi heeft op beide sportparken een AED geplaatst. Dit werd mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Rabofonds Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Samenwerking Rabobank
De Rabobank heeft als sponsor al jaren een speciale band met omnisportvereniging HHCombi. HHCombi heeft veel sporters, vrijwilligers en bezoekers en beschikte nog niet over een AED. De Rabobank biedt via het coöperatief dividend ondersteuning aan maatschappelijk, economische, duurzame en culturele projecten. De bank gaat ervan uit dat door samenwerking en bundeling van krachten een beter resultaat kan worden bereikt dan door het  individu. Samen bereik je meer dan alleen.

Belang van AED
HHCombi is blij met de AED’s, omdat beide sportaccommodaties daarmee binnen de 6-minutenzone vallen. Dat is het gebied waarin binnen zes minuten gealarmeerd, gereanimeerd én met behulp van een AED, gedefibrilleerd kan worden als iemand een hartstilstand krijgt. De overlevingskansen van een slachtoffer na een hartstilstand, binnen die 6-minuten zones, kunnen wel 70% bedragen. De AED’s zijn geregistreerd bij de Nederlandse Hartstichting. Na de zomervakanties krijgen ongeveer twintig inwoners uit Hijken en Hooghalen de bijbehorende gebruikerstraining.

Op de foto (v.l.n.r.): Titia Kootstra en Kees Boer van het bestuur van HHCombi en Jan de Jong en Henriëtte Wasse van het marktteam Midden-Drenthe van de Rabobank Assen Noord-Drenthe.  

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen