Nieuws

Ans behaalt trainerscursus KT3

Ans behaalt trainerscursus KT3

Hooghalen – De cursus begon vorig jaar september in de kantine van DOS’46 onder leiding van Roelof Koopmans en Nico Buiten en met Janny Huizing als praktijkbegeleider. Na diverse bijeenkomsten, opdrachten en stagebezoeken was het op 17 mei zover: examen voor de trainerscursus KT3.

 

Alle opdrachten waren goed gemaakt, het was tijd voor het praktijkexamen op het sportveld in Hooghalen. Na eerste een korte bespreking met de docent Nico Buiten examinator Jantinus Scholtmeijer werd er een keurige training aan de HHCombi D1 gegeven. In de kantine werd de cursus en training gereflecteerd en kwam het hoge woord eruit: Ans is geslaagd!

 

De cursus KT3 behandelt onderdelen als planning maken voor een langere tijd, oefening maken bij een doel, hoe voorkom je blessures en op welke manier ben je positief aan het coachen.

Verder gaat het ook over de manier waarop je een goede training geeft, zoals door vragen te stellen aan de spelers. Hiermee wordt de speler zelf bewust van de oefening en krijgt hij/zij meer inzicht in het spel.

Met de cursus leer je een betere trainer te worden, het spel goed over te brengen op de spelers en zorg je er vooral voor dat de kinderen met plezier korfballen.


Namens de korfbalcommissie zijn wij hartstikke trost op Ans dat zij deze cursus met succes heeft voltooid.

 

Ans van harte gefeliciteerd, super gedaan!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen