Nieuws

Kampioenschap korfballers HHCombi 1

Kampioenschap korfballers HHCombi 1

Hooghalen – De voorjaarscompetitie was dit jaar erg spannend voor de korfballers van HHCombi 1. In de poule met DES 2, Spes 1 en De Pein 3 waren alle ploegen erg aan elkaar gewaagd. Ondanks twee keer te hebben verloren was het kampioenschap in de laatste speelronde nog in eigen hand. Er moest dan wel thuis gewonnen worden van Spes 1, de uitwedstrijd in Eexterveen werd eerder met 13-8 verloren.

Het begin in de eerste helft was moeizaam, de doelpunten gingen er in niet makkelijk in maar gelukkig stond het verdedigend goed dicht. Ondanks het goede werk ging Spes met voorsprong de rust in, 4-5.

Er was dus werk aan de winkel om de wedstrijd tot een goed einde te brengen, maar zeker geen onmogelijke taak gezien het goede verdedigen.

Blijkbaar werkte de thee in de rust als toverdrank, want nadat het 6-6 stond kwam er een hele mooie reeks doelpunten. Hiermee bracht HHCombi de stand op 12-6. Zou de overwinning dan binnen handbereik liggen?

Spes gaf zich echter niet zo maar gewonnen en knokte zich knap terug tot 12-11. Dit bracht de spanning volledig terug in de wedstrijd, maar de korfballers van HHCombi lieten zich niet gek maken en bleven goed doorspelen.

Vooral door knap te verdedigen en geen onnodige fouten te maken werd de wedstrijd niet meer weggegeven. Met twee keurige afstandsschoten zette HHCombi de eindstand op 15-12 om zo op eigen kracht kampioen te worden!

 

Het nieuwe veldseizoen begint weer in het weekend van 7/8 september.

 

Op de foto staan (vlnr) Remco van Dijk, Joost Kanning, Martin Geertsema, Dirk Kanning, Rien Wijermars en Jeroen Dokter.
En op de knieën (vlnr) Lara Schreur, Sanne Heerkes, Sacha Wensing, Janneke Boer-Talens, Mirjam Smelt.

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen