Nieuws

Nieuwe hoofdtrainer HHCombi

Nieuwe hoofdtrainer HHCombi

Hijken/Hooghalen - De afdeling Voetbal van HHCombi start het komend seizoen met een nieuwe hoofdtrainer, Abel Darwinkel. Hij volgt daarmee hoofdtrainer Verrie Moegio op, die onlangs afscheid nam en nu met welverdiend pensioen gaat. HHCombi is blij met de komst van Abel en hij stelt zichzelf voor: 

Mijn naam is Abel Darwinkel, ik ben geboren in Assen en opgegroeid in Norg, Steenderen (in de Achterhoek) en Bedum. Na de middelbare school (HAVO en VWO) in Groningen heb ik een jaar in Frankrijk gewoond als au-pair. Op mijn 21e ging ik Frans studeren in Groningen en ging ik op kamers in de Poelestraat en later in de Oosterpoortwijk. Een prachtige tijd! Na mijn studie kwam ik in de journalistiek terecht, onder andere als voetbalverslaggever. In 2003 kreeg ik een baan bij het Huus van de Taol, een stichting die zich inzet voor de Drentse taal. Sinds vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen als tekstschrijver, kijk maar eens op www.abeldarwinkel.nl

Van kleins af aan heb ik bij de VV Bedum gespeeld. Eerst in de jeugd, daarna een paar jaar in het 2e en tussen 1992 en 2007 in het eerste elftal dat in die periode afwisselend uitkwam in de vierde klasse en de derde klasse. Na mijn verhuizing naar Appelscha heb ik van 2007 tot 2009 nog in het eerste van Stânfries gespeeld. In mijn laatste seizoen werd ik, op mijn 40e, voor het eerst kampioen. In dat jaar speelden we trouwens ook voor de beker tegen Hijker Boys. Spelers van Hijker Boys die dat meegemaakt hebben, weten vast nog wel de eindstand.

In 1996 heb ik mijn trainersdiploma (TC 3) gehaald en daarna ben ik een jaar of zes actief geweest als jeugdtrainer bij VV Bedum. Ik trainde en begeleidde destijds de oudste jeugd (A en B). In de periode tussen 2007 en 2012 zijn mijn kinderen geboren. Een drukke periode waarin ik geen tijd had om in de avonduren een team te trainen. Tussen 2014 en 2017 heb ik bij VV Stanfries in Appelscha jeugdteams getraind. In die periode kreeg ik zin om hoofdtrainer te worden. In 2016 heb ik daarom de leerzame cursus ‘Omgaan met opvallend gedrag’ bij de KNVB gevolgd. In het seizoen 2017-2018 heb ik de SV Bedum zondag 1 getraind en gecoacht en afgelopen seizoen was ik assistent bij De Wilper Boys.

Ik heb veel zin om er komend seizoen met HHCombi wat moois van te maken.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen