Midden Drenthe Cup

Over dit evenement

Categorie
Voetbal
Organisator
Wedstrijdsecretaris Jeugd
Vanaf
21 jun. 2019
Tot
22 jun. 2019
Locatie
Alle voetbalvelden in Midden-Drenthe

Midden Drenthe Cup

De Midden-Drenthe Zomer Cup is een gezamenlijk toernooi dat wordt georganiseerd door en voor de tien voetbalverenigingen in Midden-Drenthe. In het weekend van 21 en 22 juni gaat het plaatsvinden op alle sportparken in de gemeente. Bij iedere voetbalvereniging speelt een andere leeftijdscategorie verdeeld over de vrijdagavond en zaterdag. Als afsluiting van dit sportieve weekend is er op zaterdagavond een feest voor spelers en supporters. Dit vindt plaats op Sportpark Noord-West en is aansluitend op het toernooi van de 1e elftallen.

Kijk voor meer info op: www.middendrenthezomercup.nl

In 2019 vindt de eerst editie van dit toernooi plaats. Wij hopen op een groot succes, om er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken. Voetbal verbindt en brengt samen. Alle spelers van de tien verenigingen kunnen mee doen, in totaal gaat dit om z’n 3.000 sporters. Deelname is voor teams kosteloos. Door de tijdsinvestering van vrijwilligers in de voorbereiding en uitvoering van het toernooi willen wij de deelname laagdrempelig houden. Het toernooi wordt gespeeld in 7x7 formatie, om zo de klasse verschillen te beperken. Meedoen is immers belangrijker dan winnen.

Vrijdagavond 21 juni
Seniorenheren elftallen en 35+/45+
Dameselftallen en 35+
JO19
JO17

Zaterdag 22 juni
Overige jeugd (overdag)
1e elftallen (avond)

Uiteindelijk komt er uit het toernooi weekend één winnende vereniging. Alle teams verdienen punten door deelname en uitslagen binnen het toernooi. Je speelt dus als team niet alleen voor je eigen winst in jouw categorie, maar ook voor jouw club. Er komt een verdeelsleutel waardoor het niet zo is dat de grootste club, of hoogst spelende club automatisch wint. Iedere vereniging heeft kans om te winnen en alle teams hebben invloed op de uitkomst. De winnende club krijgt de wisselbokaal en mag zichzelf één jaar lang de beste club van Midden-Drenthe noemen. Daarnaast is er ook een Fairplay Award voor de meest sportieve club.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen