Mei afvalvrij

Schoonmaakactie

Een aantal organisaties in Hooghalen (o.a. HHCombi, All Skin, Het Wapen van Schotland en Stichting Hooghalen Duurzaam) heeft besloten aandacht te vragen voor het zwerfafvalprobleem en dat heeft geleid tot een schoonmaakactie in en rondom het dorp. Dorpsbelangen, het dorpshuis en de gemeente Midden Drenthe ondersteunen deze actie.
 

De hele maand mei kun je op vrijwel elk moment van de dag handschoenen, knijper en vuilniszak ophalen (en terugbrengen) bij het Wapen van Schotland. Hiermee kun je aan de slag op een moment dat het jou past en waar je maar denkt dat dit nuttig is.  Vanwege de coronamaatregelen kun je alleen of in tweetallen aan de gang en elkaar natuurlijk digitaal inspireren.

Grote Finale op 29 mei
Op 29 mei, tijdens NL Doet, vindt de Grote Finale van deze actie plaats. Hierover meer in de volgende Boerhoorn.

Hoe kun je meedoen aan de actie?
Post een originele foto van jouw opruimactie op jouw favoriete social media en gebruik de hashtags #hooghalenschoon en #laathetnietliggen. De gekste, leukste, origineelste schoonmaakactie belonen wij met een prijs.  Dus: laat je fantasie de vrije loop en laat het niet liggen. Raap ’t op, neem het mee en gooi het weg! Samen maken we Hooghalen schoon!

Laten we er een dorpsgedragen actie van maken!