Nieuws

Einde korfbal bij HHCombi??

Einde korfbal bij HHCombi??

Hijken/Hooghalen - Korfbal bestaat al meer dan 75 jaar in Hooghalen en was altijd onderdeel van SV Halen en is tijdens de fusie met Hijker Boys onder de vlag van HHCombi verder gegaan. De afdeling korfbal staat bekend als een (pro)actieve en gezellige afdeling waar we een goede samenwerking en communicatie erg belangrijk vinden en onze leden en vrijwilligers centraal staan. Ondanks deze positieve kenmerken, die wij ook vanuit onze omgeving vaak terugkrijgen, lukt het ons niet om meer spelende leden aan ons te binden.

Gezien het ledenaantal de laatste jaren al terugliep en de korfbal geen jeugdleden meer had en daardoor doorstroming niet mogelijk was, heeft de afdeling korfbal ongeveer een jaar geleden een noodkreet afgegeven om te benadrukken dat de korfbal mogelijk uit Hooghalen gaat verdwijnen. Ondanks de inzet en het enthousiasme van de korfballers en onze vrijwilligers én de hulp en het vertrouwen vanuit het bestuur, is het helaas niet gelukt om meer korfballeden aan te trekken. Gelukkig konden de huidige korfballeden dit seizoen toch nog competitie spelen, maar voor het eerst nam het team niet deel aan de zaalcompetitie, waardoor alleen wedstrijden op het veld gespeeld worden. Dit was voor onze afdeling en daarmee voor onze leden al een drastische wijziging en was helaas noodzakelijk in verband met het beperkte aantal spelers.

De afgelopen jaren hebben we naar ons inziens veel geprobeerd om korfbal te promoten en om meer leden te werven. Zo hebben we onder meer verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud, een aantal oud-spelers benaderd, gesprekken gevoerd met de KNKV om mogelijkheden te onderzoeken, jeugdleden proberen te werven vanuit het schoolkorfbaltoernooi, korfbalclinics georganiseerd, probeerden we zichtbaar te zijn bij verschillende activiteiten in het dorp en hebben we onlangs nog korfballessen verzorgd op een school in Westerbork.

Er is nu een klein groepje kinderen waarvoor we één keer in de twee weken een korfbaltraining verzorgen. Erg leuk dat deze kinderen zo enthousiast zijn. Dit hopen we vast te kunnen houden en wie weet uit te kunnen breiden. Maar helaas hebben alle inspanningen nog niet datgene opgeleverd waar we op hadden gehoopt en nodig hadden. Daarnaast hebben een aantal spelers aangegeven per volgend seizoen te stoppen, wat betekent dat het met de huidige spelers niet meer haalbaar is om wekelijks een team op de been te krijgen. Om deze reden hebben we als afdelingscommissie moeten besluiten dat de afdeling korfbal volgend sportseizoen geen team meer heeft en dus geen actief spelende leden meer.

Ondanks dat we al langere tijd weten dat de korfbal het moeilijk heeft en dat gezien het verloop van leden in de afgelopen jaren het einde van de korfbal steeds dichterbij kwam, voelt het toch zwaar om kenbaar te moeten maken dat het nu ook daadwerkelijk zover is.

Omdat de afdeling korfbal deel uitmaakt van een omnivereniging willen we deze afdeling (nog) niet opheffen. Bij de KNKV zullen we als een “slapende” vereniging ingeschreven blijven staan en intussen willen we vanuit onze afdeling de korfbal wel zichtbaar proberen te houden in zowel Hooghalen als Hijken.

We geven daarin nog niet helemaal op en blijven proberen om korfbal weer wat op de kaart te zetten in Hooghalen en omstreken.

Hoe we dit exact gaan doen, daar zullen we binnen onze afdelingscommissie de komende tijd over gaan brainstormen, maar te denken valt bijvoorbeeld aan het organiseren van korfbal spelactiviteiten voor kinderen van de basisschool, mogelijkheden onderzoek voor het af en toe verzorgen van korfbaltrainingen tijdens een gymles op de basisschool en of tijdens de gymlessen van HHCombi, het blijven organiseren van het schutterstoernooi en mogelijk andere vormen van korfbal gaan onderzoeken en aanbieden. Daarbij willen we proberen om nog meer de samenwerking met andere afdelingen en of stichtingen/organisaties in Hooghalen en Hijken op te zoeken. Op deze manier blijven we nog enigszins actief binnen HHCombi, maar helaas voor nu niet meer in competitieverband.

We blijven overigens openstaan voor ideeën, suggesties en feedback ten aanzien van invullingen voor de afdeling korfbal qua activiteiten en samenwerkingen. Dus als iemand iets heeft neem dan contact met ons op. We gaan hierover graag in gesprek.

Zondag 18 juni speelt HHCombi 1 haar laatste korfbalwedstrijd om 10.00 uur op het sportveld in Hooghalen. De korfballers spelen dan tegen Vitesse uit Beilen en kijkend naar de huidige stand is het mogelijk om dan met een kampioenschap af te kunnen sluiten, dus daar gaan we dan ook voor!

Wie weet tot ziens!

Sportieve groet namens de korfbalcommissie,

Geke Dokter
(waarnemend voorzitter)
korfbal@hhcombi.nl / 06-22071218

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen