Nieuws

Midden-Drenthe Zomer Cup

Midden-Drenthe Zomer Cup

Midden-Drenthe - In het weekend van 21 en 22 juni gaat de Midden-Drenthe Zomer Cup voetbal plaatsvinden op alle sportparken in de gemeente. Bij iedere voetbalvereniging speelt een andere leeftijdscategorie verdeeld over de vrijdagavond en zaterdag. Als afsluiting van dit sportieve weekend is er op zaterdagavond een feest voor spelers en supporters. Dit vindt plaats op Sportpark Noord-West en is aansluitend op het toernooi van de 1e elftallen.

Doelstellingen
Het doel van het toernooi is de verbinding en samenwerking tussen de tien voetbalverenigingen te stimuleren. Wij willen een mooie gezamenlijke afsluiting bieden voor alle spelers en organiseren dit met alle verenigingen. Alle teams kunnen meespelen in het toernooi, jong en oud. Daarnaast is het doel om gebruik te maken van alle sportparken. Wij willen zowel de verbinding tussen de verenigingen stimuleren door de samenwerking, maar ook binnen de vereniging door de gezamenlijke win mogelijkheid van de wisselbokaal.
 

Tien voetbalverenigingen

  • CVV Fit Boys
  • HHCombi
  • Witteveense boys
  • Smilde ’94
  • SV Nieuw-Balinge
  • VV Wijster
  • VV Beilen
  • SV Hoogersmilde
  • VKW
  • BSVV


Het toernooi weekend
In 2019 zal de eerst editie van dit toernooi plaatsvinden. Maar wij hopen op een groot succes, om er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken. Voetbal verbindt en brengt samen. Alle spelers van de tien verenigingen kunnen mee doen, in totaal gaat dit om z’n 3.000 sporters. Deelname is voor teams kosteloos. Door de tijdsinvestering van vrijwilligers in de voorbereiding en uitvoering van het toernooi willen wij de deelname laagdrempelig houden. Het toernooi wordt gespeeld in 7x7 formatie, om zo de klasse verschillen te beperken. Meedoen is immers belangrijker dan winnen.

Vrijdagavond 21 juni
Seniorenheren elftallen en 35+/45+
Dameselftallen en 35+
JO19
JO17

Zaterdag 22 juni
Overige jeugd (overdag)
1e elftallen (avond)

Eén winnaar
Uiteindelijk komt er uit het toernooi weekend één winnende vereniging. Alle teams verdienen punten door deelname en uitslagen binnen het toernooi. Je speelt dus als team niet alleen voor je eigen winst in jouw categorie, maar ook voor jouw club. Er komt een verdeelsleutel waardoor het niet zo is dat de grootste club, of hoogst spelende club automatisch wint. Iedere vereniging heeft kans om te winnen en alle teams hebben invloed op de uitkomst. De winnende club krijgt de wisselbokaal en mag zichzelf één jaar lang de beste club van Midden-Drenthe noemen. Daarnaast is er ook een Fairplay Award voor de meest sportieve club.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen