Blogs

Frea en Marjan #1

In deze nieuwe rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze eerste keer zijn twee leden van de afdeling Korfbal aan het woord.

Frea van der Wagen - van der Leij woont sinds 2010 in Appelscha en daarvoor heeft ze altijd in Hooghalen gewoond. Frea is al vanaf haar 5e levensjaar lid van SV Halen/HHCombi, dus dat is ongeveer 31 jaar. Als klein meisje is ze begonnen met de gymnastiek, zoals iedereen toen op de basisschool!! Verder heeft ze ooit een keer een seizoen tennislessen gevolgd. De favoriete sport van Frea is natuurlijk korfbal. De afdeling korfbal is een hechte club wat het gezellig maakt om te sporten. Helaas kan Frea door blessures niet meer korfballen, maar omdat ze geen afscheid kon nemen is ze in 2014 secretaresse geworden van de afdeling korfbal. Op die manier blijft ze toch betrokken!

Foto: Marjan (links) en Frea in mei 1998 bij het SV Halen beachvolleybaltoernooi in Hooghalen.

“De gemoedelijke sfeer bij HHCombi is echt een pluspunt! Je treft altijd wel een bekende aan op het sportcomplex.”

Tijdens de coronaperiode ging haar werk in de zorg gewoon door, dus in die zin was haar dagelijkse gang van zaken niet veranderd. Natuurlijk heeft ze, net zoals zovelen, de gezelligheid gemist van familie, vrienden en sportavonden. Sporten betekent voor Frea: gezelligheid en in beweging zijn. De gemoedelijke sfeer bij HHCombi vindt ze echt een pluspunt! Je treft altijd wel een bekende aan op het sportcomplex. Nu is ze de laatste jaren niet zoveel meer aanwezig, maar als ze er is dan voelt ze gelijk die sfeer weer. Ook het feit dat je van alle sporten gebruik mag maken tijdens je lidmaatschap vindt ze een groot en bijzonder pluspunt!

Marjan Braam woont in Hooghalen. Vanaf de start van HHCombi is ze lid en daarvoor was ze lid van SV Halen; in totaal nu 31 jaar. Marjan heeft niet echt een favoriete sport bij de HHCombi. Ze is zelf betrokken bij de afdeling korfbal en vindt het wel jammer dat er nog maar één seniorenteam is en geen jeugdteam. Het zou fijn zijn als er weer nieuwe korfballeden zouden komen.

Vrijwilligerswerk doen voor de sportclub hoort er voor Marjan bij; ze geeft al heel veel jaren korfbaltraining. Eerst bij de jeugd en daar was ze ook coach. Sinds een jaar of vier geeft ze training aan het seniorenteam. Verder staat ze elk jaar drie dagen op de TT-baan op de paddock kaartjes te scannen.

“Wat vooral moet blijven is dat je meerdere sporten kan beoefenen.”

De afgelopen coronaperiode heeft de afdeling korfbal - zodra het mocht - de training weer opgepakt. In het begin moest alles schoongemaakt worden aan het begin en eind van de training, mocht je alleen in tweetallen met een bal overgooien en schieten. Hierop heeft ze toen de trainingen aangepast, zodat de leden wel konden sporten en elkaar blijven zien. Gelukkig mocht vrij snel weer het samenspelen en partijtjes tegen elkaar. Sporten betekent voor Marjan gezellig samen bezig zijn. Wat volgens Marjan vooral moet blijven is dat je bij één vereniging meerdere sporten kan beoefenen. Hierdoor kun je makkelijk verschillende sporten beoefenen en uitproberen. Wat zou mogen veranderen is de afstemming tussen de verschillende sporten en dan met name de wedstrijden. Zo kan je ook verschillende sporten op wedstrijdniveau beoefenen en hoef je niet voor één te kiezen.

De volgende editie twee leden van de afdeling Volleybal: Bastiaan en Tijmen. Wil je ook een keer in de sportkrant en op de website staan met jouw HHCombi verhaal? Geef het door aan de voorzitter van je sportafdeling of aan Titia Kootstra, bestuurslid Communicatie & PR.


Tijmen en Bastiaan #2
04okt

Tijmen en Bastiaan #2

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer zijn twee leden van de afdeling Volleybal aan...

Noa van Urk
01dec

Noa van Urk

Op 1 december 2019 was Ryan Bosker Pupil van de Week tijdens de wedstrijd HHCombi - Fochteloo. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen