Blogs

Jouke Post #8

  • Vereniging
  • 2 minuten (409 woorden)

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer is Jouke Post aan het woord.

Jouke Post woont in Hijken en is al meer dan 45 jaar lid van (voorgangers van) HHCombi. De favoriete sport van Jouke is zonder twijfel volleybal. Hij traint iedere maandag in de sportzaal in Hijken, achter het dorpshuis. Jouke vindt het een leuke sport en mooi dichtbij in het  dorp. Hij zit in het Heren 1 team, dat is een gezellige club en iedereen past bij elkaar. Heren 1 en Heren 2 trainen samen. De uitwedstrijden zijn vooral in en rond Assen op de trainingsavond van de tegenspelers.

Iedere zondagochtend doet hij ook aan klootschieten met een vaste groep. Een route van zo’n vijf km rondom de schaapskooi. Sporten is voor hem ‘’lekker bezig zijn’’.

Jouke is de coronaperiode gelukkig goed doorgekomen. Hij heeft het sporten wel gemist. Om toch in beweging te blijven is hij samen met z’n vrouw wat meer dan anders gaan wandelen en fietsen.

“Sporten is lekker bezig zijn.’’

Jouke is als vrijwilliger actief voor HHCombi door te helpen met het opruimen van de TT baan. Hij doet dat graag, omdat het mooie inkomsten oplevert voor de vereniging. Het is maar één avond per jaar en met een paar uurtjes is het werk gedaan. Tegen leden die het niet doen zegt Jouke: ‘’kom op, doe mee! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. En het is gezellig ook na afloop met een kopje koffie en een biertje.”

“Kom op, doe mee!”

Verder werkt hij als vrijwilliger in het dorpshuis en voor de ijsbaan van Hijken.

Jouke zou graag zien dat HHCombi meer aandacht besteedt aan de sportzaal in Hijken. Er moet beter worden gecommuniceerd met de gemeente. De zaal is in de winter vaak erg koud en als het buiten warm is staat de kachel juist aan. Het werd ook een tijd niet goed schoongemaakt, maar dat gaat gelukkig de laatste tijd weer beter. En de tijdklokken voor water en licht staan te scherp afgesteld, waardoor je soms na afloop niet meer kunt douchen.

Jouke sluit af met de mooie woorden: “Kom erbij, HHCombi is een gezonde verenging. Je kunt er van alles doen voor weinig geld.”

Wil je ook een keer in de sportkrant en op de website staan met jouw HHCombi verhaal of wil je iemand anders aanmelden? Geef het door aan Titia Kootstra, bestuurslid communicatie & pr via info@hhcombi.nl.


Anne Wassens #9
22apr

Anne Wassens #9

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer is Anne Wassens aan het woord.

Marijke de Weerd #7
22mrt

Marijke de Weerd #7

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer is Marijke de Weerd aan het woord.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen