Blogs

Marijke de Weerd #7

  • Vereniging
  • 2 minuten (410 woorden)

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer is Marijke de Weerd aan het woord.

Marijke de Weerd woont in Hijken en is ruim tien jaar (bijna) elke maandagavond om 20.00 uur te vinden in de sporthal in Hijken. Onder begeleiding van Tamar (die op dit moment vervangen wordt door Janneke) heeft ze met gemiddeld acht dames een uur Cardiofit. Twee dagen later op woensdagochtend 9.00 uur is ze samen met nog vijf dames present in Hooghalen voor een klein uurtje HHFit, onder begeleiding van Caren van der Meulen. Het zijn twee verschillende sportieve momenten, waarbij Marijke het erg gezellig heeft met de andere dames [red: en uw redacteur kan het weten]. Dat stukje “gezelligheid” vindt ze ook erg belangrijk; het motiveert haar om er elke week weer te staan. Iedere keer staat ze weer met veel plezier te sporten in beide gymzalen. Mocht het een keer niet uitkomen om op maandag of woensdag te sporten, dan is er altijd wel een ander moment in de week dat het wél kan bij HHFit.

“Iedereen kan op eigen niveau meedoen.’’

Marijke vond het de afgelopen periode enorm balen toen we te maken kregen met Covid-19 en de bijbehorende maatregelen. Zodra er weer in tweetallen buiten mocht worden gesport, pakte ze samen met (buurvrouw) Jeannet de draad weer op en zijn ze in de tuin verder gaan sporten met de oefeningen van Caren. Gelukkig werden de maatregelen versoepeld en mochten ze na een tijdje met vier personen buiten sporten. Caren en Tamar maakten een schema welke vier personen er aanwezig waren en hierdoor konden de dames gelukkig door met sporten, zowel in Hijken als in Hooghalen. Marijke: “Het verloopt altijd erg gemoedelijk en iedereen kan op eigen haar niveau meedoen.”

“Ik zou geen reden kunnen bedenken om niet te sporten bij HHCombi.’’

Wat Marijke verder kwijt wil is dat ze het sportaanbod binnen de vereniging heel fijn en laagdrempelig vindt. “Er zijn zoveel verschillende sporten waaraan je kunt deelnemen dat er voor iedereen wel iets tussen zit, zowel binnen als buiten en op verschillende tijdstippen op een dag. Dat is toch super! Ik zou zo geen reden kunnen bedenken om niet te kunnen sporten bij HHCombi.”

Foto’s: Marijke samen met de andere meiden tijdens de jaarlijkse gymnastiekuitvoeringen.

Wil je ook een keer in de sportkrant en op de website staan met jouw HHCombi verhaal of wil je iemand anders aanmelden? Geef het door aan Titia Kootstra, bestuurslid communicatie & pr via info@hhcombi.nl.


Jouke Post #8
09apr

Jouke Post #8

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer is Jouke Post aan het woord.

Piet Oostenbrink #6
07feb

Piet Oostenbrink #6

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer is Piet Oostenbrink aan het woord.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen