Blogs

Jeannet en Jasper #3

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer zijn twee leden van de afdeling Tennis aan het woord.

Jeannet Otten woont in Hijken. Vanaf 1984 tot 1994 volleybalde ze bij Fama in Smilde en vanaf 1994 is ze lid van volleybalvereniging Rapid in Hijken, wat fuseerde met SV Halen. Bij deze fusie was ze als bestuurslid van Rapid actief betrokken. Een jaar na deze fusie zijn SV Halen en Hijker Boys gefuseerd tot HHCombi.

Foto: Jeannet en Annita tijdens HHCombi tennistoernooi, 2019

“Het geeft een goed gevoel om samen met betrokken en gezellige sportleden een mooie vereniging neer te zetten.”

De favoriete sport van Jeannet is op dit moment tennis. “Iedere wedstrijd is weer anders omdat je met en tegen veel verschillende mensen speelt. Het is zowel een fysiek als mentaal spel. Ik vind het een leuk spelletje en heeft veel vergelijkingen met volleybal. Deze sport heb ik 27 jaar in competitieverband beoefend.” Daarnaast gaat Jeannet iedere woensdagochtend naar de sportschool. Met een groep van zes dames hebben ze onder begeleiding van Caren Tabata-training.  Nu ze deze training volgt voelt ze zich fitter en heeft een beter uithoudingsvermogen. Beide sporten beoefent ze met heel veel plezier en het biedt gezelligheid.

De coronaperiode heeft voor Jeannet twee kanten. “Enerzijds heeft het me onthaast, wat mij zeker goed heeft gedaan. Ik ben de kleine dingen weer meer gaan waarderen. Anderzijds ben ik heel graag onder de mensen en een gezellig avondje met vriendinnen dansen en lachen heb ik vooral erg gemist tijdens de lock-down.” Nu bijna alles weer is toegestaan, is ze dat gemis best weer snel vergeten. “Gelukkig mochten we blijven tennissen, dus kon ik blijven sporten.’’

Jeannet vindt het geweldig om te zien hoeveel betrokken en enthousiaste leden de vereniging draaiende weten te houden. Wat haar betreft moet dit vooral zo blijven. Ze zou wel graag willen zien dat er meer leden meedenken met hun afdeling of commissie en aangeven wat ze belangrijk vinden binnen de vereniging.

Jeannet is vanaf 1994 vrijwilliger voor de sportvereniging. Eerst bij Rapid als lid in de technische commissie en daarna in het bestuur, ook na de fusie tot HHCombi. Ze was interim-voorzitter en secretaris bij de afdeling volleybal.  Door een studie is ze met deze bestuursfuncties tijdelijk gestopt. Wel ging ze door met het schoonmaken van de voetbalkleedkamers in Hijken, totdat ze onlangs secretaris werd in het hoofdbestuur van HHCombi. Naast 32 uur werkzaam te zijn in de zorg en het vrijwilligerswerk als secretaris wil ze graag voldoende tijd overhouden om te kunnen sporten. Jeannet vindt het belangrijk iets voor de vereniging te kunnen betekenen. “Het geeft een goed gevoel om samen met betrokken en gezellige sportleden een mooie vereniging neer te zetten.”

Jesper Bregman is 11 jaar en woont in Hooghalen. Jesper is begonnen bij kaboutervoetbal toen hij 4 was en dus is hij al 7 jaar lid van HHCombi.

Jesper voetbalt, omdat hij het erg leuk vindt en een leuk team heeft en hij zit ook op sport en spel en tennis.  Hij zegt: “Sporten is erg leuk om te doen.’’ Op dinsdagavond krijgt Jesper tennisles, dit is voor 10 weken. Hij vindt dit wel erg leuk en gaat er altijd met plezier naar toe. Jesper is naast voetbal en sport en spel gaan tennissen omdat het hem wel leuk leek. Jesper heeft wel eens meegedaan met tennistoernooitjes maar speelt nog geen tenniswedstrijden.

Foto: Jesper Bregman, 2021

“Sporten is erg leuk om te doen.’’

Jesper doet nog geen vrijwilligerswerk, maar denkt dat hij wel vrijwilligerswerk gaat doen voor HHCombi als hij wat ouder is. In de afgelopen coronaperiode vond Jesper het vooral erg jammer dat de voetbalwedstrijden niet door mochten gaan, maar gelukkig mochten ze wel blijven trainen. Jesper vindt HHCombi een leuke vereniging waar je bijna alle sporten kan doen.

De volgende editie twee leden van de afdeling gymnastiek. Wil je ook een keer in de sportkrant en op de website staan met jouw HHCombi verhaal? Geef het door aan de voorzitter van je sportafdeling of aan Titia Kootstra, bestuurslid Communicatie & PR.


Irma Hofman #4
23nov

Irma Hofman #4

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer is Irma Hofman aan het woord.

Tijmen en Bastiaan #2
04okt

Tijmen en Bastiaan #2

In deze rubriek vertellen leden van HHCombi over hun binding met de vereniging. Deze keer zijn twee leden van de afdeling Volleybal aan...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen